• Ondernemend Ammerzoden is een krachtigere moderne naam die staat voor een ondernemersvereniging met leden uit verschillende branches zoals Detailhandel , Industrie en dienstverlening , maar die wel een gemeenschappelijk ideaal nastreven. Ondernemen! In een goed ondernemersklimaat in Ammerzoden. Al bijna 30 jaar is de ondernemersvereniging een begrip in Ammerzoden, Well en Wellseind. En dat willen we zo houden.
 • Samenwerken maakt samen sterk is het motto van de vereniging. Niet alleen is het samenkomen tijdens bijeenkomsten een goede manier om te netwerken, bij projecten bereik je samen meer dan alleen. Hierbij valt te denken aan gemeentelijke issues of andere zaken met betrekking tot de overheid. Ondernemend Ammerzoden volgt de gemeentelijke en provinciale ontwikkelingen op de voet, en laat van zich horen waar nodig. Wij zijn dan ook een officiële gesprekspartner voor de gemeente, als vereniging sta je sterker dan als individu. Daarnaast nemen wij deel aan het voorzitters overleg dat regelmatig plaats vindt tussen de verschillende ondernemersverenigingen die Maasdriel kent. Waar mogelijk trekken deze samen op. Ook met de Kamer van Koophandel is er een goede samenwerking en regelmatig overleg.
 •  Veel gaat de ondernemers allemaal aan en door regelmatig samen te komen wordt het delen van informatie eenvoudiger en wordt het mogelijk om daadkrachtig op veranderingen in te spelen. Veel ondernemers denken het allemaal allen te kunnen, maar gelukkig komen steeds meer ondernemers erachter dat uitdagingen die zij hebben ook bij anderen spelen. Door er met elkaar over te spreken kun je samen werken aan oplossingen. Daarnaast kunne ondernemers binnen de vereniging ook veel voor elkaar beteken met betrekking tot hun goederen en diensten.
 • Natuurlijk is er naast het delen van gemeentelijke en zakelijke informatie ook tijd voor gezelligheid. Zo wordt ieder jaar een uitje georganiseerd, waarbij gezelligheid voorop staat en om de onderlinge banden nog iets te verbeteren. De nieuwjaarsreceptie in Partycentrum de Weesboom is ook zo’n activiteit waar de ondernemersvereniging een steentje aan bij draagt. Ook van de jaarvergadering wordt jaarlijks iets speciaals gemaakt.

 Voorbeelden

 • De N831 is hierbij een voorbeeld waarbij wij als ondernemersvereniging een belangrijke gesprekspartner waren en nog zijn.
 • Langer geleden heeft de voorgenomen komst van EmTé de plaatselijke detailisten de nodige zorgen gegeven , door tussenkomst van OVA is de komst van een 2e supermarkt voorkomen.
 • Hierdoor is de weg vrij gemaakt voor de realisering van een nieuw winkelcentrum “De Haar” waarbij het OVA een voortrekkersrol heeft gespeeld, de kwalitiet en leefbaarheid van Ammerzoden is hiermee gered.
 • Ook heeft de ondernemersvereniging nieuwe ondernemers gecontroleerd op bestemmingsplan, zodat oneerlijke concurrentie voorkomen werd.
 • Ondernemersvereniging heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het industriegebied Uilecoten.
 • Ondernemersverenigingen heeft veel bijeenkomsten georganiseerd waarbij veel leden hun voordeel aan deden.
 • Ondernemersvereniging heeft voor de verkiezingen met verschillende partijen partijpunten opgesteld die alleen ondernemers aangaan.
 • Ondernemersvereniging heeft gezorgd voor wegbewijzering en routebeschrijving voor vrachtwagen om bij desbetreffende bedrijven te komen.